Természetgyógyászat

Természet-gyógyászat

Fitoterápiás tanácsadás és Egészséges táplálkozás konzultáció

Mi a természetgyógyászat?

A TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT A TERMÉSZETBEN MEGTALÁLHATÓ GYÓGYÍTÓ HATÓANYAGOK SEGÍTSÉGÉVEL HOZZA MŰKÖDÉSBE A SZERVEZET TERMÉSZETES ÖNGYÓGYÍTÓ FOLYAMATAIT.

Ezek a különleges hatóanyagok segítenek megelőzni, kezelni különböző betegségeket, így elkerülhető a gyógyszer használata.

Baják Fruzsina

természetgyógyász, fitoterapeuta

Nagy irányváltás és újratervezés történt az életemben, amikor a már évek óta tartó krónikus betegségemmel folyamatosan zsákutcába jutottam. Személyes probléma sodort erre a területre és sarkallt arra, hogy segítsek másoknak is.

Természetgyógyászatot, azon belül fitoterápiát tanultam, hajgyógyászatot és különböző masszázsokat, amikkel javítható az életminőség és az egészség. 
Fitoterapeutaként a célom elsősorban a szervezet öngyógyító mechanizmusait aktiválni, az egyén vitalitását fokozni a különböző gyógynövényekben rejlő terápiás lehetőségekkel, alternatív módszerekkel.

Baják Fruzsina- természetgyógyász, fitoterapeuta

Fitoterápiás tanácsadás

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon, egyidős az emberiséggel, az ősi tudás nemzedékről nemzedékre szállt. A fitoterapeuta ismeri a gyógynövényekben és egyéb természetgyógyászati módszerekben rejlő terápiás lehetőségeket, amelyeket felhasznál elsősorban betegségek megelőzésére, de akár már kialakult betegségek kezelésére is. 

A fitoterápia tartalmazza a modern orvoslás módszereit és a gyógynövények alkalmazását is, ezzel hozzájárulva az egészség megőrzéséhez és helyreállításához.

A fitoterápiás tanácsadás lényege, hogy segítünk a páciensnek megtalálni panaszaira a gyógynövényeket önmagukban vagy személyre szabott teakeverékek formájában. A gyógynövények önállóan vagy más terápiás kiegészítéseként is használhatóak.

A fitoterapeuta egészben vizsgálja az embert, annak környezetével, szemlélete holisztikus. Törekszik a test-lélek-tudat egészségének megőrzésére, fejlesztésére, helyreállítására, a betegség okainak megszüntetése, a tünetek csillapítása.

Kezeléseink során fő célunk az egyén öngyógyító erejének, vitalitásának fokozása.

A mai embert körülvevő környezeti stressz és rohanó életmód hatására az ember belső nyugalma és egyensúlya felborulhat, ami működési diszfunkciókban és kellemetlen panaszokban nyilvánulhat meg. Az életmód szerepe kulcsfontosságú kérdés, amikor gyógyulásról van szó.

Egészséges táplálkozás konzultáció

A mai ember táplálkozása leginkább úgy írható le, hogy egy progressziós paradoxon, mert bár jól élünk, körbe vesz minket a bőség, mégsem érezzük jól magunkat, a bőség dacára nem lettünk egészségesebbek. A helytelen életmód és a rossz táplálkozási szokások számlájára írható nagy részben az egyre nagyobb számban előforduló krónikus betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, túlsúly, mentális problémák). 

Az étkezés, táplálkozás egy fontos dolog az ember életében, melynek érzelmi, közösségteremtő és megtartó okai is lehetnek, azonban fontos lenne arra is koncentrálni, hogy az általunk elfogyasztott élelem tápanyagdús is legyen, amivel támogatni tudjuk a szervezetünk szükségleteit.

Az egészséges, tápanyagdús és funkcionális táplálkozás létfontosságú az optimális egészség és jólét szempontjából. Megfelelő táplálkozás nélkülözhetetlen a szervezet minden szervének és rendszerének megfelelő működéséhez, támogatva az immunrendszert, fenntartva a normális testtömeget, és csökkentve a krónikus betegségek kockázatát. A megfelelő tápanyagbevitel segít energiaszintünk fenntartásában, javítja az agy működését, és elősegíti a sejtek regenerációját. Emellett a funkcionális táplálkozás az egyéni igényeknek és életstílusnak megfelelően személyre szabott étrend kialakítását jelenti, ami hozzájárul a hosszú távú egészségmegőrzéshez.

Természetgyógyászati tanácsadás

Minden hétfőn és csütörtökön 09.00-19.00 között a Borsányi Hajgyógyászatban!

Egészséges fejbőrt, és bársonyosan puha hajat szeretnél?

Mi tudunk segíteni!

Várunk szeretettel a Borsányi Hajgyógyásztban Budapest 5.kerületében.

Bejelentkezés hajvizsgálatra:

+36 20 288 4422