Bemutatkozás

Borsányi Andrea

2006-ban találkoztam először a hajgyógyászattal, ahová a saját, több mint 10 éven át tartó hajhullásomnak és fejbőrbetegségemnek köszönhetően kerültem. 2008- óta foglakozom hivatásszerűen ezzel a gyönyörű bár néha nagyon nehéz szakmával. Tanulmányaimat több hajgyógyász cégnél végeztem, de az évek alatt folyamatosan képzem magam, hiszen ennek a szakmának az elsajátítására nem elég a párnapos tanfolyam.

Egy trichológusnak ismerni kell az emberi szervezet működését, reagálását a betegségekre és lelki megpróbáltatásokra.

Egészségügyi szakközépiskolai végzettségem és nővéri gyakorlatom, is predesztinált a hivatás gyakorlására. Munkámmal minél több panaszosnak segíteni szeretnék, mert tudom, hogy mennyi fizikai és lelki teherrel jár a fejbőrünkön történő bármilyen változás.

Tapasztalatom azt mutatja, hogy hozzám, akkor jönnek el az emberek, miután mindent kipróbáltak, rengeteg pénzt, energiát dobtak ki az ablakon (én is így voltam, hiszen, több mint 10 évig küszködtem súlyos hajhullással és fejbőrbetegséggel). Gondolok itt az orvostól orvosig járáshoz, ingyenes öt perces hajvizsgálatokra, a sok csoda vitaminok és csoda bőrápolókra, csalódás és a remény váltakozására!! Laikus módon próbálták kezelni a fejbőrüket, de nem tudták, hogy ezzel csak rontanak a helyzeten.

Hiszen nem ismerik, az ok okozati tényezőket. Nem is beszélve a túl sok és gyakran félrevezető információkról, melyek terjengnek a köztudatban. Egy cél érdekében: vásároljanak. Ezt egyed, azt kenjed. Engem, mint szakembert és volt fejbőrbeteget (aki ezt mind megette és felkente) felháborít. Ezt a sorrendet szeretném megfordítani és elérni, hogy a legkisebb fejbőr és haj jelzésnél azonnal forduljanak egy hajgyógyászhoz, ahol megvizsgálják a fejbőrt és a hajhagymákat.

Borsányi Andrea trichológus, Hajgyógyász kezelés Budapest 13. kerület
Borsányi hajgyógyász, fodrászat stúdió 13, kerület Budapest

Saját történetem

A történetem kb. 14 éves koromban kezdődött.

Mint általában a tinédzserek én is pattanásos lettem, hullott a hajam. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki átpasszolt a nőgyógyásznak, aki azonnal fogamzásgátlót írt fel nekem. Minden előzetes vizsgálat nélkül. Gondolok itt a hormon vizsgálatra.

Mai napig élesen és frissen él bennem az a kép, amikor először tartottam a kezemben a mai napig forgalomban lévő fogamzásgátlót. Nem értettem, hogy miért jó ez nekem.  De hát, ha az orvos azt mondta, hogy jó lesz a bőrnek és a mellékhatása csak a fogamzásgátlás. A hajhullásom és a bőrviszketésem, pattanásaim mind a tini kornak a ”mellékterméke”, majd el fog múlni, mondta.

A tüneteim csak nem akartak múlni, sőt erősödtek. Én szorgalmasan szedtem a fogamzásgátlót, ha kellett, ha nem. Már kibírhatatlan volt a viszketés és már elveszítettem a hajam 40%-át. Ekkor már eltelt egy év. Feltűnően kevés hajam volt főleg a fejtetőn. Újabb fogamzásgátló, újabb nőgyógyász, fogorvosok, góckeresések, vérképek. Nem is beszélve a sok ”csodaszerekről”. Ilyen krémek, olyan vitaminok, szesz és még sorolhatnám.

Teljesen el voltam keseredve. Ekkor már 18 éves voltam. Az orvosok nem találtak semmit, maradt a jól bevált ok: stressz, hogy hipochonder vagyok és ”csak”megviselt szüleim válása, az iskola és egyáltalán maga az élet.

FELADTAM!

Nekem, akinek fotózták, és festők festették le a haját, le kellett mondanom arról, hogy valaha jó minőségű hajam lesz.

 A viszketés nem múlt, csak a hónapok meg az évek,  és persze  a hajam mennyisége.  A hajhullásom és a bőrtüneteim annyira elfajultak, hogy már véresre vakartam a fejbőrömet és a hajam tincsekbe jött ki. A tincs végén pedig a varrat. Ez volt a vég!

Akkoriban ápolónőként dolgoztam. Autodidakta módon elkezdtem kutatni a megoldást a fejbőrproblémámra. Mit egyek, igyak, mit kenjek.  2005-ben találkoztam először a hajgyógyászattal. Megijedtem, amikor a gyulladt, fertőzött fejbőrömet megláttam 300szoros nagyításban. Ekkor voltam 25 éves.

11 év borzalma zárult le!

Ma már értem, hogy miért kaptam az élettől ezt a 11 évnyi ”szenvedést”. Célom, hogy sok emberhez eljusson az üzenetem. Nem elég megmosni a hajunkat és már mehetünk is! Oda kell figyelni a fejbőr jelzéseire.  A scalp és a haj jelzi nekünk, ha valami nincsen rendben a szervezeten belül.  Erre vagyunk mi trichológusok, hogy a fejbőr kis jelzéseit felismerjük és önnel együtt kedves olvasóm helyreállítsuk a normál állapotát!

Hiszen a haj az ember koronája! Nincs igazam?

Ma már értem a szervezetemben lezajlott folyamatok ok- okozati összefüggéseit.  A trichológiai tanulmányim során 11 év puzzle darabkáit raktam/rakom össze.  Ezek a felismerések megerősítettek abban, hogy a végleges gyógyulás érdekében, nem elég csak a fejbőr vizsgálata és adni valamit a fejbőrre, hajhagymára, hanem egyetemesen az embert kell vizsgálni.

Hair Medical Fodrászat

Stúdiómban ötvözöm a modern fodrászatot a hajanalízissel.

Tudni kell, hogy minden fodrászati beavatkozás – legyen az mechanikai, kémiai – negatívan hat a hajra, a fejbőrre és a haj szerkezetére. Gyakori, hogy már a beteg fejbőr állapotán is ront. Következménye, hogy a festék csípi a fejbőrt, viszkető fejbőr alakulhat ki, szárazon törik a haj, vizesen a haj szerkezete gumis, nyúlik, és még sorolhatnám problémákat.

Hogy ezeket a kellemetlenségeket elkerüljük vagy enyhítsük a már fennálló problémát, minden vendég fejbőrét és haját kamerával megvizsgáljuk. A vizsgálatot az árak tartalmazzák. Prémium- kategóriás fodrászati és hajgyógyászati anyagokkal egyszerre érjük el, hogy vendégeink elégedetten távozzanak a szalonból! 

Média megjelenések

RTl Reggeli korai őszülés

RTL Reggeli

A korai őszülés kezelhető?

Poszt covid hajhullás RTL reggeli

RTL Reggeli

Komolyan kell venni a hajhullást, ami nem egyedi jelenség koronavírus-fertőzés után

RTL Reggeli korai kopaszodás lelki teher

RTL Reggeli

Súlyos lelki terhet is jelent a korai kopaszodás

Egészséges fejbőrt, és bársonyosan puha hajat szeretnél?

Mi tudunk segíteni!

Várunk szeretettel a Borsányi Hajgyógyásztban Budapest 5.kerületében.

Bejelentkezés hajvizsgálatra:

+36 20 288 4422