Hajgyógyászat

A hajgyógyászat (hajanalízis), mint a bőrgyógyászatból kivált önálló tudományág. A haj és a fejbőr rendellenességeit és gyógyítását inkább a tudomány, mint a szépségápolás szemszögéből közelíti meg.

Mi a hajgyógyászat?

A HAJ, A HAJAS FEJBŐR, ÉS A HAJHAGYMA VIZSGÁLATÁVAL, A TESTI ÉS LELKI OK-OKOK FELTÁRÁSÁVAL, A TÜNETEK KEZELÉSÉVEL, A HAJ-ÉS FEJBŐRPROBLÉMÁK MEGOLDÁSÁVAL FOGLALKOZÓ FIATAL SZAKÁG.

A hajgyógyászat (hajanalízis), mint a bőrgyógyászatból kivált önálló tudományág. A haj és a fejbőr rendellenességeit és gyógyítását inkább a tudomány, mint a szépségápolás szemszögéből közelíti meg.

Minden haj – és fejbőr probléma (hajhullás, zsírosodás, korpásodás, foltos kopaszodás, viszketés, stb…) pontos képet adnak a szervezetben fellépő betegségre /betegségek okára/okaira. Legfőképpen a gyulladásokra, endokrin rendszer nem megfelelő működésére, gyógyszeres kezelések mellékhatásaira vagy lelki egyensúlyunk felborulására. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a hajgyógyásznak ismernie kell az emberi szervezet működését. Nem lehet ezt a szakmát párnapos tanfolyamon elsajátítani. Látni kell az ok-okozati összefüggéseket.

A fejbőr árulkodik a szerveink működésének zavarairól, szervezet hidratáltságáról, anyagcseréjéről, vérellátásáról, oxigén-ellátottságáról, ellenálló képességéről, autoimmun betegségekről, stb. A hajszálak árulkodnak a hajápolási szokásokról is. Egy egészséges hajszál rugalmas, fényes, nehéz, lehet rá tartósan csomót kötni. 

Amennyiben a hajzat már vegyszerrel kezelt, máris különlegesebb bánásmódot igényel, törési csomók (trichonesi nodosa), kocsonyás hajszálbetegség (szárazon szalma száraz, nedvesen nyúlós a haj) fordulnak elő a legtöbb esetben. A medullán keresztül is felszívódnak a vegyszerek a hajhagymákba, a fejbőr tüszőin és pórusain keresztül a véráramba.

Egy hajszálon több elváltozás is előfordul, vastagság, szerkezetbeli különbségek, színeltérés, melyek az idegrendszer különböző mértékű terheltségére mutatnak.A hajhagymák deformitásai a legárulkodóbb jelek a szervezet működéséről.

Összességében a hajanalitika általános képet ad a szervezetben régebben lezajlott, a jelenben zajló problémákról, és a várható működési zavarok megjelenéséről.

 

 

 

Vizsgálat menete

1. lépés

Alaposan átbeszéljük a problémát. Mikor kezdődött, milyen tünetekkel, stb.

2. lépés

A hajas fejbőrt, a hajgyökeret és a hajszálvégek állapotát elemzem mikrokamerával. Ez egy videó mikroszkóp, melynek nagyított képét televízión vagy számítógép-monitoron tekinthetjük meg.

3. lépés

Megbeszéljük a látottakat. Eredménytől függően orvosi vizsgálatot javaslok. Otthonra terápiás fejbőrkezelést és otthoni kezelési tervet javaslok. Lásd lejjebb az oldalon! 

4. lépés:

Terápia során folyamatosan ellenőrizni fogom a fejbőr állapotát.

 AZ OTTHONI TERÁPIÁS KEZELÉSEKRŐL

 

Olyan magas minőségű gyógynövény koncentrátumot tartalmazó termékcsaládból, melyek kifejezetten a haj-és fejbőr problémák megoldására lettek kifejlesztve. Hajgyógyászati anyagok nem összehasonlíthatóak a kereskedelemben kapható samponokkal, krémekkel, balzsamokkal. Sem hatáserejükben, sem összetételükben, sem használatukban.

Gyakori kérdés, hogy mennyibe kerül nálam például “egy korpásodás elleni csomag”? Mindig azt mondom, hogy  nincsen egyforma ember, ahogy egyforma fejbőrprobléma sem. Nálam nincsenek csomagok. Személyreszabott kezelést kap minden vendégem. Az időintervallum függ a kezelés intenzitásától és a mennyiség felhasználásától. 

Van amikor csak  egy hajfürdőt adok. Előfordul, hogy intenzívebb kezelést javaslok.

– A 250ml-is hajfürdő 3 hónapra elegendő.
A 100ml-is ampulla  4-5 hónapra elegendő. Az időintervallum függ a kezelés intenzításától és a mennyiség felhasználásától.
– A fejbőr krémek 2-3 hónapra elegendőek. Szintén függ a kezeléstől.
– Előkezelők 1-3 hónapra elegendőek.

Anyagilag számítani lehet 7.400,-Ft.-tól max. 40.000,-FT.-ig, + a vizsgálat költsége.

Haj stúdiómban több alternatív kezelési módszer is rendelkezésre áll vendégeim gyógyulása érdekében, melyeket önálló, illetve kiegészítő terápiaként is használhatjuk. A gyógyulás ideje mindig attól függ, hogy milyen súlyos állapottal állunk szembe!

 

Vizsgálat előtti teendők

 

Kérem tartsa be ezeket a szabályokat saját maga érdekében! Ha nem tesz így, akkor nem tudom megcsinálni a vizsgálatot, viszont a vizsgálati díj kifizetésre fog kerülni! Nagyon fontos, hogy a vizsgálat előtt legalább 3 nappal mosson utoljára hajat. Korpásodásnál, viszketésnél ez az intervallum elhúzódhat akár 5 napra is. Vizsgálat előtt 1 héttel érjék kémiai behatások (festés, dauer, melír, szőkítés) a fejbőrt! Kérem ezek után már ne mossa meg a haját!

Vendégeim mondták

Hajhullással kapcsolatban kerestem fel Andit, aki nagyon lelkiismeretesen és rengeteg tapasztalattal a háta mögött végzi a munkáját. Rugalmas és korrekt. Nem véletlen, hogy általában hetekkel előre lehet csak időpontot foglalni hozzá.

Szabó László

Lassan már 6-7 éve járok Andihoz. Több orvos után ő volt az egyetlen, aki tudott segíteni a hajhullásomon. Igaz, 1-2 hónap intenzív kezelés kellett az első eredményekhez, de megéri türelmesnek lenni. Azóta pedig szinten tudjuk tartani az eredményt!

Fürj Orsolya

2021. június elején kerestem fel Andreát, mert a hajam akkor már kb 3 hete hullani kezdett, egyre több, minden előjel nélkül. Kétségbe estem. Maroknyi hajam kihullt egy-egy hajmosásnál, a végére már mosni se nagyon mertem, se festeni. Leültem a gép elé, és így akadtam Andreára. Azonnal időpontot kértem. Alapos beszélgetés után, a vizsgálat végén hajfürdőt és mandula pakolást ajánlott első körben, és bejegyzett egy kontroll vizsgálatra, július 27.-ére. Addig heti, minimum 2 alkalommal kelett használnom a 2 terméket, és körülbelül a 3., 4. hajmosást követően a javulás szemmel látható lett, és június végére szinte már csak egy egészséges hajmennyiség hullt ki. Végre bemertem festeni is, fényesebb lett, erősebbnek tapasztalom, és 5 nap után sem zsírosodik, szinte majdnem frissen mosottnak tűnik. A mandula pakolástól pedig kevésbé töredezik. A kontroll vizsgálaton pedig ő is megerősítette, hogy szemmel látható a pozitív javulás. Nagyon boldog és elégedett vagyok, csak ezeket a termékeket fogom ezután használni a hajamra.

Barát Alexandra

2019. októberében találkoztam először Andreával, azóta rendszeresen járok hozzá kezelésekre és az általa javasolt termékeket használom csak hajápolásra. Rövid időn belül szemmel látható javulást tapasztaltam, a hajam közel 20 cm-t nőtt, dúsult, sokkal egészségesebb és szépen lassan múlnak a problémáim, melyekkel felkerestem. Mind emberileg, mind szakmailag csak ajánlani tudom. Hálás vagyok neki a munkájáért, mert nagyon féltem, hogy a kihullott rengeteg hajam, sosem nő már vissza, de Andrea kezelései meghozták az eredményt! Köszönöm!

Bódi Krisztina

Bejelentkezés hajvizsgálatra:

+36 20 288 4422

 

 

Bejelentkezés fodrászatra:

Aki először jön, kérem telefonáljon. Ne online jelentkezzen be!

+36 20 359 8949

 

Borsányi Hajgyógyász és Fodrász Stúdió 1131. Budapest, Szent István krt. 20.  

 

Online Bejelentkezés