Fejtetű

​Fejtetű  (Pediculus humanus capitis)

Kizárólag az emberen, és szinte mindig csak az emberi hajban él, de ritkán előfordul, hogy az egyéb szőrzetben is megtalálható, mint a szemérem, hónalj, szakáll vagy a szemöldök szőrzetben. A színét a hajszínnek megfelelően változtathatja, a meleg és fényszegény területet kedveli. 

 

A fertőzés leginkább zárt közösségekben és szinte mindig úgy jön létre, hogy az emberek haja összeér, amikor fejüket összedugják ezért jellemzően óvodások és kisiskolások között terjed, ahol viselkedésből eredően előáll ez a fertőzés számára ideális szociális viselkedésforma. Habár a higiénia hiánya segíti a fertőzés kialakulását és terjedését, de a megfelelő tisztálkodási szabályokat betartó személy is ugyanúgy megfertőződhet érintkezés útján. Vérrel táplálkoznak, illetve hámsejttel. Csípés helye gyakran begyullad, fáj.

MIÉRT AJÁNLOTT A MIKRO KAMERÁS SZŰRÉS?

Kamerával pontosabban fel tudjuk mérni :

  •  fertőzés nagyságát
  • tojások mennyiségét a fejbőrön.
  •  az otthoni kezelés eredményességét is ellenőrizni tudjuk.
  • az elpusztult serke rajta marad a hajszálon,amit gyakran még élőnek néznek. További ,felesleges kezelésnek kitéve a gyermeket.
  •  Gyógyszertárakban kitűnő ellenszerek kaphatóak. Viszont, mindegyik alapja az alkohol és sok fejbőr károsító összetevő, ami károsítja a gyermekek érzékeny fejbőrét. Használatuk után törvényszerű, a gyulladt, kiszáradt bőr. Tipikus panasz a viszketés, vagy a korpa. A hajgyógyászati anyagokkal helyre állítjuk a kicsik bőrének hidratáltságát, rugalmasságát, védekező képességét.

Bejelentkezés hajvizsgálatra:

+36 20 288 4422

 

 

Bejelentkezés fodrászatra:

Aki először jön, kérem telefonáljon. Ne online jelentkezzen be!

+36 20 359 8949

 

Borsányi Hajgyógyász és Fodrász Stúdió 1131. Budapest, Szent István krt. 20.  

 

Online Bejelentkezés