Fejtetű

​Fejtetű  (Pediculus humanus capitis)

Kizárólag az emberen, és szinte mindig csak az emberi hajban él, de ritkán előfordul, hogy az egyéb szőrzetben is megtalálható, mint a szemérem, hónalj, szakáll vagy a szemöldök szőrzetben. A színét a hajszínnek megfelelően változtathatja, a meleg és fényszegény területet kedveli. 

A fertőzés leginkább zárt közösségekben és szinte mindig úgy jön létre, hogy az emberek haja összeér, amikor fejüket összedugják ezért jellemzően óvodások és kisiskolások között terjed, ahol viselkedésből eredően előáll ez a fertőzés számára ideális szociális viselkedésforma. Habár a higiénia hiánya segíti a fertőzés kialakulását és terjedését, de a megfelelő tisztálkodási szabályokat betartó személy is ugyanúgy megfertőződhet érintkezés útján. Vérrel táplálkoznak, illetve hámsejttel. Csípés helye gyakran begyullad, fáj.

Miért ajánlott a mikro kamerás szűrés?

Kamerával pontosabban fel tudjuk mérni:

Hajgyógyászat haj analízis Budapest 13. kerület

fertőzés nagyságát,

Hajgyógyászat haj analízis Budapest 13. kerület

tojások mennyiségét a fejbőrön,

Hajgyógyászat haj analízis Budapest 13. kerület

és az otthoni kezelés eredményességét is ellenőrizni tudjuk.

Az elpusztult serke rajta marad a hajszálon, amit gyakran még élőnek néznek. További, felesleges kezelésnek kitéve a gyermeket.

Gyógyszertárakban kitűnő ellenszerek kaphatóak. Viszont, mindegyik alapja az alkohol és sok fejbőr károsító összetevő, ami károsítja a gyermekek érzékeny fejbőrét. Használatuk után törvényszerű, a gyulladt, kiszáradt bőr. Tipikus panasz a viszketés, vagy a korpa. A hajgyógyászati anyagokkal helyre állítjuk a kicsik bőrének hidratáltságát, rugalmasságát, védekező képességét.

Fejtetű kezelése Budapest

Egészséges fejbőrt, és bársonyosan puha hajat szeretne?

Mi tudunk segíteni!

Várjuk szeretettel a Borsányi Hajgyógyásztban Budapest 5.kerületében.

Bejelentkezés hajvizsgálatra:

+36 20 288 4422