Zsírosodás

A zsír nem más ,mint HIDROLIPID RÉTEG. Ápoló,védõ és fertõtlenítõ anyag a haj és fejbõr védelmére,a pH-ja 6.5-6.3.  Zsírosodás oka lehet a vegetatív idegrendszer feszült állapota. Hormonális(szülés,fogamzásgátló tabletta szedése vagy befejezése, pco, inzulinrezisztencia, stb.) A lelki és a fizikai állapotot veszélyeztető külső  stresszorok : anyagi és lelki javak hiánya.

 

MIVEL LEHET KEZELNI?

Külsõ terápia helyben történõ nyugtatás: citromfû, levendula,rozmaring,izsóp,zsálya olajjal kiegészítve a sampon.  A pszichés esetekben érdemes felkeresni szakembert. Szükséges a szervezet hidratálása.

SEBORRHEA

Az erõsebb   Tünetek szempontjából a zsírosodás lehet:

– A folyékony zsírosodást onnan lehet felismerni, hogy a panaszos 2-3 naponta mossa a haját,olajos tapintású a fejbõre,a hajszálai összetapadnak. A folyékony állapothoz tartozik az, amikor a hajhagymákon fehér színû elhalt részek találhatóak.

SEBACEA -a gyengébb,szárazabb

Száraz állapotú,csak a hajhagymák szintjén van túltermelés. Ebben az esetben a hagymát egy zsírburok veszi körül, akadályozva a tápanyag felszívódását. – Száraz állapothoz soroljuk azt is, amikor matt színû faggyúfelrakódás képzõdik a bõrön,a hajhagymák zsírral megszívottak, szétmálnak.

Seborrheas dermatitis alopecia      Bõ faggyútermelés miatt a fejbõrrõl levált bõrlemezkéket összetapasztja a faggyú.
Az egészséges hámlás gátolva van. A psoriasis elõjele: a hajas fejbõrön egy gyulladásos inger következtében hol vékonyabb, hol vaskosabb páncélszerû réteg alakul ki.
Kezelés nélkül alopeciához vezet. Okok: gócok, gyulladások, mellékvese kéregállományának díszfunkciója.

 

Bejelentkezés hajvizsgálatra:

+36 20 288 4422

 

 

Bejelentkezés fodrászatra:

Aki először jön, kérem telefonáljon. Ne online jelentkezzen be!

+36 20 359 8949

 

Borsányi Hajgyógyász és Fodrász Stúdió 1131. Budapest, Szent István krt. 20.  

 

Online Bejelentkezés