Hajhullás általában

Az alopecia gyakori megbetegedés, a népesség mintegy 2%-át érinti, családi halmozottság az esetek 20%-ában fordul elõ (19). A hajhullás, kopaszodás nemcsak kozmetikai probléma, hanem a betegek nagy részénél komoly lelki gondokat okozhat, elveszthetik önbecsülésüket, sebezhetõvé válnak, ami kihatással van munkakapcsolataikra, illetve családi konfliktusokhoz is vezet. A férfiak egy részénél nem okoz betegségtudatot a haj fokozatos, ún. férfias típusú vesztése, tüneteikkel kevésbé fordulnak orvoshoz, mint a nõk, akik nagyobb számban keresnek szakmai segítséget.

A haj növekedése genetikai és hormonális szabályozás alatt áll. A hajhullás vagy hajvesztés minden esetben jelzése a szervezetnek, hogy valamilyen belsõ vagy külsõ probléma lépett fel, melyek befolyásolják a hajhagymák normál fejlõdését. Így hajhulláshoz illetve időelőtti hajvesztéshez vezetnek. Hajgyógyász szempontból megkülönböztetjük hajvesztést (kopaszodást) a hajhullástól.

Nem elég csak a fejbõrt megvizsgálni, hanem KÖTELEZÕ a hajhagymák vizsgálata is. A hajhagymák deformációi pontosan rámutatnak a szervezetben zajlódó folyamatokra.

Bejelentkezés hajvizsgálatra: Borsányi Andrea, hajgyógyász

 +36 20 288 4422

Hajgyógyászat Budapesten a 1131 Szent István krt. 20. sz alatt várja kedves vendégeit!

Időoontfoglaláshoz kattintson az „Online bejelentkezés” gombra.