Általános Szerződési Feltételek

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk. Jelen ÁSZF hatálya Szolgáltató weblapján https://webshop.hajgyogyasz.eu/ és aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki.

 A szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Borsányi Andrea E.V.
A szolgáltató székhelye: 1 062 Budapest, Andrássy út.74.
A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe:  info@hajgyogyasz.eu
Nyilvántartási száma: 53821535
Adószáma: 73010878-1-42
Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbíróság
Telefonszáma: +36 (1) 783-0370
A szerződés nyelve: magyar

 

Az alapvető rendelkezések:

 • A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

 • A jelen Szabályzat 2014. június 17. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a Szabályzatot. A módosításokat a Szolgáltató azok hatályba lépése előtt 11 (tizenegy) nappal a weboldalakon közzéteszi. A Felhasználók a weboldalak használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldalak használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

 • A Felhasználó, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett webshop weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált felhasználója a webshopnak, a Szabályzatban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a webshop tartalmának megtekintésére.

 • Szolgáltató fenntart magának minden jogot a webshop weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a webshopon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

A megvásárolható termékek és szolgáltatások köre:

 • A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát.

 • A webshopban a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

 • Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, A Szolgáltató teljeskörűen tájékoztatja a Felhasználókat az akció időtartamáról.

A vásárlás alapfeltétele

www.hajgyogyasz.eu webshop internetes áruházban történő vásárlás alapfeltétele, hogy a megrendelő ill. a vásárló minden tekintetben elfogadja a www.hajgyogyasz.eu üzletszabályzatában foglalt feltételeket. A megrendelés véglegesítése – a “Megrendelés” gombra kattintással – egyben az üzletszabályzat feltételeinek elfogadását jelenti. A rendelés minimum értéke bruttó 3000Ft, ez alatti rendeléseket nem tudjuk fogadni.

A megvásárolni kívánt termék(ek) kiválasztása

A megvásárolható termékek kategóriákba vannak sorolva, melyen belül további alcsoportok találhatók. A kívánt termékcsoportra kattintva, részletes terméklistát kap, amely rendezhető a termék ára, népszerűsége és értékelése szerint, növekvő ill. csökkenő sorrendben. Itt választhat a termékek közül, és eljuthat a termékek részletes információs oldalára, amelyen már nagyobb fénykép és részletes műszaki leírás is található. Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, előzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékekhez tartozó képek csak illusztrációként szolgálnak. A Kereső segítségével a termékeket gyártó, típus, név, valamint a különféle terméktulajdonságok alapján keresheti.

A rendelés elküldése

Ha megfelelőnek tartja a kosárban elhelyezett termékek mennyiségét, leellenőrizte a végösszeget, és úgy döntött, hogy meg szeretné vásárolni őket, akkor egyszerűen kattintson a “Fizetés” gombra. Ezután lehetősége van kiválasztani, hogy már regisztrált vásárlóként szeretne-e belépni vagy új vásárlóként akar regisztrálni, esetleg regisztráció nélkül akar vásárolni (vendég). Ha korábban már vásárolt áruházunkban, úgy adja meg a korábbi regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát. Ha új vásárlóként szeretne regisztrálni, akkor adja meg a vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket a rendszer eltárol, és a legközelebbi vásárlás alkalmával már csak be kell jelentkeznie. Regisztráció nélküli vásárlás esetén adja meg számlázási és szállítási címét. A következő lépésben válassza ki az Önnek megfelelő szállítási módot (személyes átvétel, futárszolgálat), valamint fizetési módot (utánvét, banki átutalás, készpénz). Ha egyetért a megrendelés tartalmával, akkor a megrendelés elküldéséhez kattintson a „Rendelés feladása” gombra. A megrendelési folyamat lezárult. Megrendeléséről minden esetben írásos visszaigazolást kap, melyet e-mailben küldünk meg Önnek. A visszaigazolás tartalmazza a megrendelés legfontosabb adatait, valamint a megrendelés nyilvántartási számát. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől. Adatbeviteli hibák javítása: a Megrendelő a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat. A Megrendelő e-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. Amennyiben e visszaigazolás a Megrendelő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 72 órán belül a Megrendelőhöz nem érkezik meg, a Megrendelő az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól mentesül. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve a Megrendelőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Megrendelő rossz e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

A szállítás módja

A szállítást Fáma futár (Fáma First Kft.) végzi. Az átvételi elismervényt csak abban az esetben írja alá (az árut csak akkor vegye át), ha a csomagot tételesen ellenőrizte, és hiányosságot ill. sérülést nem tapasztalt. Az átvétel utáni hiányosságokra vagy sérülésekre vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. Kérjük, hogy az utánvét igazolószelvényét őrizze meg. A szállítási cím lehet eltérő a számlázási címtől. Szállítási címnek kérünk olyan címet megadni, ahol a várható szállítási napon (hétköznapokon) 8 és 17 óra között mindig tartózkodik valaki, aki a csomagot átveszi és az áru ellenértékét kifizeti. A számlát és a garancialevelet a csomagban találja.

 A megrendelt termék személyes átvételére nincs lehetőség.

Előzetes egyeztetés alapján. Borsányi Andreával, 0620-288-4422 es számon.

 

A megrendelések feldolgozása, szállítási határidő és teljesítés

A szállítások várható határideje: 2-5 munkanap az ország bármely pontjára. A beérkezett megrendelések feldolgozása a kézhezvételt követően azonnal megkezdődik. A feldolgozás első szakaszában ellenőriznünk kell, hogy a megrendelt termék(ek)ből rendelkezésre áll-e megfelelő raktárkészlet. A készletek ellenőrzése után kerülhet sor a várható szállítási határidő ismertetésére, amelyre vonatkozóan e-mailben küldünk Önnek tájékoztatást. Amikor az árut átadtuk a Fáma futárnak (Fáma First Kft.) kézbesítésre újból írásos értesítést küldünk Önnek. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy haladéktalanul felvesszük Önnel a kapcsolatot telefon, vagy e-mail útján a továbbiak egyeztetése érdekében. Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a www.hajgyogyasz.eu-t kártérítési kötelezettség nem terheli. Szolgáltató nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, elírások a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

A szállítás és ajándékcsomagolás díja

A szállítás díja Magyarország területén belül 1500- 1900Ft csomagonként. Szállítási díjat nem számlázunk ki abban az esetben, ha a megrendelés (ÁFÁ-s) értéke meghaladja a 20.000,- Ft-ot. A termék(ek) kiszállításához elengedhetetlen normál csomagolás költségeit – a rendelés értékétől függetlenül – nem számítjuk fel.

A fizetés módja

A megrendelt árú ellenértékét Ön utánvéttel vagy átutalásos fizetéssel egyenlítheti ki. Az utánvét összegét Ön a csomagot átadó futárnak fizeti ki, amely összeg tartalmazza az áruszámla összegét és a szállítás költségét. Átutalásos fizetés esetén csak akkor küldünk számlát, ha az Ön által megrendelt termék már rendelkezésünkre áll a raktárkészletünkben. Az átutalásos számlát a megrendelt termékekkel együtt, kézzel írott számlán küldjük meg Önnek. A szállítást abban az esetben kezdjük meg, ha vételárat a bankszámlánkon már jóváírták.

Vételár

A termékek mellett feltüntetett árak tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót (ÁFÁ-t), nem tartalmazzák azonban a szállítás költségeit.

 

 

Garancia és szavatosság

Az eladó a www.hajgyogyasz.eu oldalon értékesített árucikkekre a hatályos jogszabályoknak megfelelő garanciát (12 hónap), illetve szavatosságot vállal. [151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet] Az ettől eltérő (hosszabb) szavatossági és garanciális idő a termékek tájékoztató anyagaiban van rögzítve vagy a vásárláskor kiállított számlán szerepel. Csere vagy visszavásárlás esetén csak az eredeti csomagolásban áll módunkban átvenni a terméket. Az eladó a megvásárolt termékekre vonatkozóan visszafizetési vagy cseregaranciát csak abban az esetben vállal, ha az adott termék:

 • hibája bizonyítottan az átvétel előtt keletkezett (pl. gyári hibás)

 • hiányossága annak átvételekor nem volt kideríthető, illetve

 • sérülése annak átvétele előtt keletkezett

A garanciális ill. jótállási igényét az eredeti számlával érvényesítheti, ezért kérjük, hogy ezt gondosan őrizze meg. Elveszett számlát nem áll módunkban pótolni. A számlán történő bármilyen utólagos javítás, törlés vagy átírás, valótlan adatok bejegyzése a számla érvénytelenségét vonja maga után.

A vásárlástól való elállás joga

EU-s országba való értékesítés esetén, és 2014. június 13-tól Magyarországon is:

 • A távollévők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet, az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

 • Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Felhasználó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

 • A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését.

 • Az elállási jog gyakorlása esetén a Felhasználót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

 • Nem illeti meg az elállási jog Felhasználót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak, továbbá olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 • Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Felhasználó részére, beleértve a szállítási díjat is.

 • A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli.

 • Felhasználó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy Szolgáltató címen leadni.

 • Felhasználó akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi, vagy átadja a termék(eke)t.

 • A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.

 • Felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

 • A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy Felhasználó bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 • Amennyiben Felhasználó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban (akár a mellékelt adatlap segítségével), vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Felhasználó Szolgáltató részére.

 • Felhasználónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Felhasználót terheli! A termék visszaérkezését követő tizennégy napon belül a Felhasználó által megadott bankszámlaszámra visszatéríti Szolgáltató a termék vételárát, a szállítási költséggel együtt.

 • A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet itt érhető el.

 • Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető

 • Felhasználó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

 • Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár e.

 

A felelősség korlátozása

www.hajgyogyasz.eu internetes áruház kialakítása során arra törekedtünk, hogy friss, helytálló és világosan megfogalmazott információkat adjunk Önnek. A www.hajgyogyasz.eu fenntartja magának a jogot, hogy az internetes áruház oldalain közzétett adatokat, információkat külön értesítés nélkül megváltoztathassa. A www.hajgyogyasz.eu honlapjának használata során nem zárhatók ki ezen oldal használatából eredő kockázatok, beleértve bármilyen kockázatot arra, hogy az Ön számítógépe, programjai vagy adatai károsodhatnak valamely vírus, program vagy bármely egyéb fájl által.. A www.hajgyogyasz.eu semminemű felelősséget nem vállal a honlap használata során alkalmazott műszaki eszközökben esetlegesen keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért és hibákért, az eszközökön tárolt adatok elvesztéséért, ill. software