Saját történetem

A történetem kb. 14 éves koromban kezdődött.

Mint általában a tinédzserek én is pattanásos lettem, hullott a hajam. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki átpasszolt a nőgyógyásznak, aki azonnal fogamzásgátlót írt fel nekem. Minden előzetes vizsgálat nélkül. Gondolok itt a hormon vizsgálatra. Mai napig élesen és frissen él bennem az a kép, amikor először tartottam a kezemben a mai napig forgalomban lévő fogamzásgátlót. Nem értettem, hogy miért jó ez nekem.  De hát, ha az orvos azt mondta, hogy jó lesz a bőrnek és a mellékhatása csak a fogamzásgátlás. A hajhullásom és a bőrviszketésem, pattanásaim mind a tini kornak a ”mellékterméke”, majd el fog múlni, mondta. A tüneteim csak nem akartak múlni, sőt erősödtek. Én szorgalmasan szedtem a fogamzásgátlót, ha kellett, ha nem. Már kibírhatatlan volt a viszketés és már elveszítettem a hajam 40%-át. Ekkor már eltelt egy év. Feltűnően kevés hajam volt főleg a fejtetőn. Újabb fogamzásgátló, újabb nőgyógyász, fogorvosok, góckeresések, vérképek. Nem is beszélve a sok ”csodaszerekről”. Ilyen krémek, olyan vitaminok, szesz és még sorolhatnám. Teljesen el voltam keseredve. Ekkor már 18 éves voltam. Az orvosok nem találtak semmit, maradt a jól bevált ok:stressz, hogy hipochonder vagyok és ”csak”megviselt szüleim válása, az iskola és egyáltalán maga az élet.

FELADTAM!

Nekem, akinek fotózták, és festők festették le a haját, le kellett mondanom arról, hogy valaha jó minőségű hajam lesz .

A viszketés nem múlt, csak a hónapok meg az évek,  és persze  a hajam mennyisége.  A hajhullásom és a bőrtüneteim annyira elfajultak, hogy már véresre vakartam a fejbőrömet és a hajam tincsekbe jött ki. A tincs végén pedig a varrat. Ez volt a vég!

Akkoriban ápolónőként dolgoztam. Autodidakta módon elkezdtem kutatni a megoldást a fejbőrproblémámra. Mit egyek, igyak, mit kenjek.  2005-ben találkoztam először a hajgyógyászattal. Megijedtem, amikor a gyulladt, fertőzött fejbőrömet megláttam 300szoros nagyításban. Ekkor voltam 25 éves.

11 év borzalma zárult le!

Ma már értem, hogy miért kaptam az élettől ezt a 11 évnyi ”szenvedést”. Célom, hogy sok emberhez eljusson az üzenetem. Nem elég megmosni a hajunkat és már mehetünk is! Oda kell figyelni a fejbőr jelzéseire.  A scalp és a haj jelzi nekünk, ha valami nincsen rendben a szervezeten belül.  Erre vagyunk mi trichológusok, hogy a fejbőr kis jelzéseit felismerjük és önnel együtt kedves olvasóm helyreállítsuk a normál állapotát!

Hiszen a haj az ember koronája! Nincs igazam?

Ma már értem a szervezetemben lezajlott folyamatok ok- okozati összefüggéseit.  A trichológiai tanulmányim során 11 év puzzle darabkáit raktam/rakom össze.  Ezek a felismerések megerősítettek abban, hogy a végleges gyógyulás érdekében, nem elég csak a fejbőr vizsgálata és adni valamit a fejbőrre, hajhagymára, hanem egyetemesen az embert kell vizsgálni.

Bejelentkezés hajvizsgálatra: Borsányi Andrea, hajgyógyász

 +36 20 288 4422

Hajgyógyászat Budapesten a 1131 Szent István krt. 20. sz alatt várja kedves vendégeit!

Időoontfoglaláshoz kattintson az "Online bejelentkezés" gombra.