Női hajhullás

Sokan úgy gondolják, hogy a hullás csak férfi probléma. 15-20 évvel ezelőtt valóban így volt. Láttuk az idős néniket, fejtetőjükön kihullott hajjal, idősebb férfiaknál a homloktáji vagy papi kopaszodást. Sajnos a hajhullásnál is változott az idő. Már nem csak az idősebb generációt sújtja a hullás. Hanem a fiatalabb generációt is. Bárcsak mondhatnám, hogy a30-40 év közötti generációt, hát ne. Egyre több a fiatal felnőtt, tinédzser és már kisgyermek is.

Az okok sok félék lehetnek. Rengeteg hormonkezelt, előre elkészített étel. A fogamzásgátlók, stressz, nem megfelelő táplálkozás, életvitel, gyógyszerek, pszichés betegségek.

Sajnos a mai világ nem kedvez a nőknek. Az élet rengeteg pontján kell helytállniuk, és ez meglátszik a szervezetükben és annak működésében.

 A belső stressz faktorok, mind lerövidítik a hagymák élethosszát. Így először csak hajhullást okoznak. Ha a hullás 3-4 hónapon belül nem áll meg, és nem regenerálódik, akkor már Alopecia, hajvesztésről, kopaszodásról beszélünk.

 

Hogy az Alopecia melyik fajtájával állunk szembe, és annak kezelése, mindig a belső problémától függ.

Universalis Totalis (teljes szőrzetvesztés) – Autoimmun betegségeknél fordul elő.

Alopecia Seborrheica – Faggyúmirigyek túl sok faggyút termelnek, hulláshoz vezet.

Sheborrhea Dermatitis – Alopecia Seborrheica következménye, hogy begyullad a fejbőr.

Alopecia Areata – Immunrendszeri problémák okoznak hullást.

Trichotillomania – Pszichés betegség következménye a hajtépés. Sok esetben meg is eszik a hajukat, vagy a hajról hajhagymát.

Bejelentkezés hajvizsgálatra: Borsányi Andrea, hajgyógyász

 +36 20 288 4422

Hajgyógyászat Budapesten a 1131 Szent István krt. 20. sz alatt várja kedves vendégeit!

Időoontfoglaláshoz kattintson az "Online bejelentkezés" gombra.