Mi a hajgyógyászat?

A HAJ, A HAJAS FEJBŐR, ÉS A HAJHAGYMA VIZSGÁLATÁVAL, A TESTI ÉS LELKI OK-OKOK FELTÁRÁSÁVAL, A TÜNETEK KEZELÉSÉVEL, A HAJ-ÉS FEJBŐRPROBLÉMÁK MEGOLDÁSÁVAL FOGLALKOZÓ FIATAL SZAKÁG.

A hajgyógyászat (hajanalízis), mint a bőrgyógyászatból kivált önálló tudományág. A haj és a fejbőr rendellenességeit és gyógyítását inkább a tudomány, mint a szépségápolás szemszögéből közelíti meg.

Minden haj – és fejbőr probléma (hajhullás, zsírosodás, korpásodás, foltos kopaszodás, viszketés, stb…) pontos képet adnak a szervezetben fellépő betegségre /betegségek okára/okaira. Legfőképpen a gyulladásokra, endokrin rendszer nem megfelelő működésére, gyógyszeres kezelések mellékhatásaira vagy lelki egyensúlyunk felborulására. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a hajgyógyásznak ismernie kell az emberi szervezet működését. Nem lehet ezt a szakmát párnapos tanfolyamon elsajátítani. Látni kell az ok-okozati összefüggéseket.

A fejbőr árulkodik a szerveink működésének zavarairól, szervezet hidratáltságáról, anyagcseréjéről, vérellátásáról, oxigén-ellátottságáról, ellenálló képességéről, autoimmun betegségekről, stb.

A hajszálak árulkodnak a hajápolási szokásokról is. Egy egészséges hajszál rugalmas, fényes, nehéz, lehet rá tartósan csomót kötni.

Amennyiben a hajzat már vegyszerrel kezelt, máris különlegesebb bánásmódot igényel, törési csomók (trichonesi nodosa), kocsonyás hajszálbetegség (szárazon szalma száraz, nedvesen nyúlós a haj) fordulnak elő a legtöbb esetben.

A medullán keresztül is felszívódnak a vegyszerek a hajhagymákba, a fejbőr tüszőin és pórusain keresztül a véráramba.

Egy hajszálon több elváltozás is előfordul, vastagság, szerkezetbeli különbségek, színeltérés, melyek az idegrendszer különböző mértékű terheltségére mutatnak.

A hajhagymák deformitásai a legárulkodóbb jelek a szervezet működéséről.

Összességében a hajanalitika általános képet ad a szervezetben régebben lezajlott, a jelenben zajló problémákról, és a várható működési zavarok megjelenéséről.

Bejelentkezés hajvizsgálatra: Borsányi Andrea, hajgyógyász

 +36 20 288 4422

Hajgyógyászat Budapesten a 1131 Szent István krt. 20. sz alatt várja kedves vendégeit!

Képgaléria

Időoontfoglaláshoz kattintson az "Online bejelentkezés" gombra.