Gyermek hajhullás

Manapság a hajhullás vagy fejbőrbetegségek nem csak felnőtt emberek problémája. Lesújtó számomra az a tény, hogy évről évre nő a hajhullással, fejbőr problémákkal küszködő gyermekek száma.

Születés után a gyermekek elveszítik a hajuk nagy részét. Ez egy természetes biológiai folyamat. A baba hajat felváltja az állandó haj.

Gyakori a csecsemőknél a fizikai behatásra történő hajkopás vagy hajhullás. A három és hat hónapos csecsemőknél ez teljesen normális. Kiságy vagy autósülés okoz tipikusan ilyen problémát. Ez elvesztett haj visszanő. Ha a születés után hat hónappal is fennáll a hajhullás, akkor egy kivizsgálás ajánlott a gyermeknél.

Betegségből vagy fertőzésből kifolyólag is előfordulhat hullás vagy fejbőr probléma.

 Felnőtteknél is előforduló Alopecia areata. Mikor az immunrendszer túlműködésének következményeként foltban kihullik a haj. Jól körül írható, kopasz folt jelenik meg a bőrön.

Gombás fertőzés következményeként lerakódás a fejbőrön.

Gyermekek kis lelke sokkal érzékenyebb a miénktől. Ők nem tudnak úgy beszélni a problémájukról, mint mi felnőttek. Vannak tipikusan a szorongásra, stressz hatásra mutató viselkedésformák.

A legtipikusabb a Trichotillománia, mikor a gyermek tépkedi, tekeri a haját. Rosszabb esetben megeszi a hajat vagy a haj hagymát a végéről.

Legyen, akár csecsemő, vagy kisgyermek, figyelni kell, hogy mivel mossuk a fejbőrüket.

Akár áll fenn probléma, akár nem. Gyermekek fejbőrének hydrolipid rétege (védő rétege) nagyon érzékeny a kemikáliákra. Sajnos sok gyermek sampon kémiai úton tisztít, megbontva ezt az érzékeny védelmi vonalat.

Gyermeküknél ajánlatos használni a hajgyógyászati hajfürdőt és kisgyermek kortól pedig fejbőrkrémet.

Bejelentkezés hajvizsgálatra: Borsányi Andrea, hajgyógyász

 +36 20 288 4422

Hajgyógyászat Budapesten a 1131 Szent István krt. 20. sz alatt várja kedves vendégeit!

Időoontfoglaláshoz kattintson az "Online bejelentkezés" gombra.