Hajhullás általában

Az alopecia gyakori megbetegedés, a népesség mintegy 2%-át érinti, családi halmozottság az esetek 20%-ában fordul elõ (19). A hajhullás, kopaszodás nemcsak kozmetikai probléma, hanem a betegek nagy részénél komoly lelki gondokat okozhat, elveszthetik önbecsülésüket, sebezhetõvé válnak, ami kihatással van munkakapcsolataikra, illetve családi konfliktusokhoz is vezet. A férfiak egy részénél nem okoz betegségtudatot a haj fokozatos, ún. férfias típusú vesztése, tüneteikkel kevésbé fordulnak orvoshoz, mint a nõk, akik nagyobb számban keresnek szakmai segítséget.

A haj növekedése genetikai és hormonális szabályozás alatt áll. A hajhullás vagy hajvesztés minden esetben jelzése a szervezetnek, hogy valamilyen belsõ vagy külsõ probléma lépett fel, melyek befolyásolják a hajhagymák normál fejlõdését. Így hajhulláshoz illetve időelőtti hajvesztéshez vezetnek. Hajgyógyász szempontból megkülönböztetjük hajvesztést (kopaszodást) a hajhullástól.

Nem elég csak a fejbõrt megvizsgálni, hanem KÖTELEZÕ a hajhagymák vizsgálata is. A hajhagymák deformációi pontosan rámutatnak a szervezetben zajlódó folyamatokra.

Női hajhullás

női hajhullás

Férfi hajhullás

férfi hajhulás

Gyermek hajhullás

gyerek hajhullás

Transzexuális hajhullás

transzexuális hajhullás


Bejelentkezés hajvizsgálatra: Borsányi Andrea, hajgyógyász

+36 20288 4422

Hajgyógyászat Budapesten a Hungária krt. 15. sz alatt várja kedves vendégeit!

Hajhullás általában

Online időpont foglalás a Hajhullás általában szolgáltatáshoz. Online bejelentkezéshez kérem a bejelentkezésre kattintson.

Bejelentkezés

Rólam

Borsányi Andrea trichológus (hajgyógyász), hajterapeuta. Hajgyógyászat Budapest XIV. kerületében található.

Kapcsolatfelvétel

+36 20288 4422

info@hajgyogyasz.eu

Facebook

Budapest, XIV. ker., Hungária krt. 15.

Nyitva tartás

Hétfő-péntekig: 8.00-16.00