Fejtetű

Fejtetű  (Pediculus humanus capitis)

Kizárólag az emberen, és szinte mindig csak az emberi hajban él, de ritkán előfordul, hogy az egyéb szőrzetben is megtalálható, mint a szemérem, hónalj, szakáll vagy a szemöldök szőrzetben. A színét a hajszínnek megfelelően változtathatja, a meleg és fényszegény területet kedveli. A fertőzés leginkább zárt közösségekben és szinte mindig úgy jön létre, hogy az emberek haja összeér, amikor fejüket összedugják ezért jellemzően óvodások és kisiskolások között terjed, ahol viselkedésből eredően előáll ez a fertőzés számára ideális szociális viselkedésforma. Habár a higiénia hiánya segíti a fertőzés kialakulását és terjedését, de a megfelelő tisztálkodási szabályokat betartó személy is ugyanúgy megfertőződhet érintkezés útján. Vérrel táplálkoznak, illetve hámsejttel. Csípés helye gyakran begyullad, fáj.

Miért ajánlott a mikro kamerás szűrés?

Iskolákban, óvodákban védőnők végzik a szűrővizsgálatot szabad szemmel. Kamerával pontosabban fel tudjuk mérni a fertőzés nagyságát, és az otthoni kezelés eredményességét is ellenőrizni tudjuk.

Hogyan történik nálam a tetűirtás?

Szülők két kezelésből választhatnak.

Fejbőrkezelés az otthoni tetűirtás után:

Gyógyszertárakban kitűnő ellenszerek kaphatóak. Viszont, mindegyik alapja az alkohol és sok fejbőrkárosító összetevő, ami károsítja a gyermekek érzékeny fejbőrét. Használatuk után törvényszerű, a gyulladt, kiszáradt bőr. Tipikus panasz a viszketés, vagy a korpa. A hajgyógyászati anyagokkal helyre állítjuk a kicsik bőrének hidratáltságát, rugalmasságát, védekező képességét.

Az otthoni kezelés mellé ajánlott a hajgyógyászati tetűirtás is:

Tudni kell, hogy a tetű a hajszálra ragasztja a petéket és a serke is ott él, amíg ki nem kell, a fejlett bogár. kézzel, körömmel nehéz eltávolítani a hajról. És persze idő igényes is. Szalonomba speciális gépi kezeléssel megtisztítom a hajszálakat, majd ápolom a fejbőrt a megfelelő krémmel.

Minden kezelés alkalmával, kamerával folyamatosan ellenőrizzük a tetű, és a serke populációját a fejbőrön!!

 

Tetű a scalpon

Élő serke

Serke.

Serke,ahogy kapaszkodik a hajonBejelentkezés hajvizsgálatra: Borsányi Andrea, hajgyógyász

+36 20288 4422

Hajgyógyászat Budapesten a Szent István krt. 20. sz alatt várja kedves vendégeit!

Fejtetű

Online időpont foglalás a Fejtetű szolgáltatáshoz. Online bejelentkezéshez kérem a bejelentkezésre kattintson.

Bejelentkezés

Rólam

Borsányi Andrea trichológus (hajgyógyász), hajterapeuta. Hajgyógyászat Budapest XIII. kerületében található.

Kapcsolatfelvétel

+36 20288 4422

info@hajgyogyasz.eu

Facebook

1131 Budapest, Szent István krt. 20.

Nyitva tartás

Hétfő-Kedd-Csütörtök: 14:00 - 20:00

Péntek: 8:00 - 14:00